Rabu, 16 Mac 2016

Rumah Kenangan

16 Feb 2016

Semalam aku ke hospital HRC Cheras, selesai buat pemeriksaan, x-ray dan juga urusan untuk pembelian kerusi roda baru. Agak uzur jugak dah kerusi roda yang sedia ada ni. Dah hampir 6 tahun berbakti padaku :)

Bertolak balik dari KL, singgah di ipoh bermalam disini. Dapat lagi singgah disini... banyak kenangan di rumah ini, walaupun arwah telah tiada disini. Inilah rumah pertama dan terakhir yang arwah beli, sepertimana juga lagu yang sering arwah nyanyikan "Pertama dan Terakhir-Rusty Blade".
3 tahun yang lepas, bulan februari ini juga arwah bertolak ke sabah dari sini, kali terakhir arwah disini sempat dicuci2 seluruh rumah dan juga motosikal kesayangannya.

Teringat dulu-dulu, kemeriahan sekeluarga beramai-ramai disini. Mak dan Abah kalau nak berjalan selalu ajak datang rumah Zul. Seronok Mak Abah setiap kali datang rumah Zul. Walaupun semua itu telah berlalu dan kini tinggal kenangan. Namun kenangan itu sentiasa dalam ingatan kami. Kenangan itu tidak pernah dilupakan hingga akhir hayat ini..

Tiada ulasan: